HomeGenelAyak,Cilt ve Deri Mantarları ve Tedavi yöntemleri nelerdir ?

Ayak,Cilt ve Deri Mantarları ve Tedavi yöntemleri nelerdir ?

CİLT VE ayak mantarları sıcak, karanlık ve nemli ortamlarda kolaylıkla yaşayabilip çoğalabilen mikroorganizmalardır.Sıcak ve nemli iklimlerde daha çok görülürler . Mantar sık rastlanan bir deri iltihabıdır .Ortak kullanılan havuzlar, banyo, havlu ayakkabı ,mantarın buluşmasını sağlar.Ayak mantarı oluştuğu zaman kolayca tırnak mantarına dönüşebilmektedir.Şeker hastalığı damar tıkanıklıkları , sigara kullanımı ve vücut direncini düşüren hastalıklar mantar gelişimini kolaylaştırır.

Belirtileri Ve Bulguları :
Genellikle iki parmak arasında soyulma, çatlama gri ve beyaz bir görüntü vardır . Pullanma, kaşıntı ve kızarıklık eşlik eder. Kuru kabuklanmalar ayak tabanında ve parmak uçlarında görülür .

Tıbbi Tedavi :
Ayak mantarında genellikle terbinafin, Oksikonozal, tiyokonozal gibi etken maddeli krem ve solüsyonlar kullanılır. 2-4 hafta süre ile günde iki kez uygulanabilir.Ayak mantarı tekrarlanabilir, tekrarlamaları önlemek adına kuru kalmasını sağlamak, pamuklu çorap tercih etmek ayağı sık sık havalandırmak gerekir.

Cilt Mantarı Hakkında Genel Bilgiler :
Cilt mantarları genellikle kasık ve deri de görülmektedir. Sıcak ve nemli bölgelerde yaşayanlarda çok sıklıkla görülmektedir.Her yaşta görülebilir. Deri mantarı vücudun herhangi bir bölgesiyle örneğin ayak mantarı lezyonuyla gelişebilir.Ortak alanların havuz, duş, banyo gibi yerlerin kullanımında sıklıkla gerçekleşebilir. Çok terleme ,kötü vücut temizliği, dar ve sentetik kıyafetler, şeker hastalığı , genel vücut direncinin düşük olması risk faktörüdür.Bulgu ve Belirtileri :
Erkeklerde kasıklar, kadınlarda meme altları, bebeklerde bez bağlanan kalçalarda sıklıkla rastlanmaktadır. Üzeri kepeklidir, kasık bölgesinde içi dolu sıvılar eşlik edebilir.

Tıbbi Tedavi :
Mantar ilaçlarının krem, köpük ve şampuan formları kullanılmaktadır. Hastanın iyileşmesi 3 haftayı bulmaktadır. Mantar iltihabının devamını önlemek ve önüne geçmek için aşırı terlemeyi önlemek ve vücut temizliğine dikkat etmek gerekir.

Önerilen Besin Takviyeleri :
C vitamini günde 2 kez 500 mg alınmak suretiyle vücut direnci arttırılmalıdır.

Önerilen Bitkisel Takviyeler:
Çay ağacı Esansı ( Tea tree oil ) ve Sarımsak , Zencefil ve Adaçayı tedavi açısından önerilen bitkisel takviyelerin başlıklarıdır.

Previous post
Lojistik Nedir ? Günümüz Ticaretinde Lojistiğin Önemi Nedir ?
Next post
Vücüt Yanıkları ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

No Comment

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir